Goda snacks till Mello finalen

Snart är det dags för final i Melodifestivalen 2019 och jag älskar det! Det är nog en av de kvällar som det äts mest chips och jordnötter i Sverige, men det går också att fixa mer hälsosamma snacks. Men innan vi kollar på det så måste jag nämna vilka jag håller på i finalen. 

Hanna Ferm & Liamoo är helt underbara tillsammans och när de sjöng första gången så föll jag direkt. Jag gillar även Nano och hans underbara känslosamma låt men om man väljer att kolla in odds på Melodifestivalen 2019 så verkar han inte ha en chans. Han får röster av mig i alla fall! En annan låt jag gillar är John Lundviks sång, och den tror jag faktiskt vinner hela klabbet. 

Morötter, selleri och gurka

Där har du mina snacks för kvällen. Ekologiskt odlade grönsaker som jag skär upp i stavar och lägger upp snyggt och prydligt på bordet. Morötterna kan man välja babymorötter om man vill slippa skära så mycket. Till detta gör jag en dipp, och här kommer receptet:

  • 3 dl Grekisk Yoghurt
  • 1 - 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 msk Chilisås
  • Salt
  • Peppar

Rör ihop allt på en gång, förutom salt och peppar. Dessa kryddor smakar jag av med efter jag gjort själva röran för att balansera upp smakerna. Man kan också välja att byta ut smakerna mot timjan, oregano eller andra kryddor man har hemma. Låt fantasin flöda och du får nyttiga, gröna snacks som inte ger dig ångest efter du ätit dem. 

7 Mar 2019